Coronamaatregelen  in mijn praktijk

Voor de sessie

Cliënten.U blijft alsnog thuis indien uzelf of een van uw huisgenoten symptomen hebben van Corona (verkoudheid of griepverschijnselen:  veel neussnuiten, hoesten, niesen, buikklachten, koorts). Om te voorkomen dat u  uit financiële overweging toch wilt komen, ga ik soepel om met mijn annulering-beleid. Er worden geen kosten in rekening gebracht als een u last-minute afzegt. Dit om te voorkomen dat  geld de reden is om bij twijfel toch te komen.

Behandelaar. Ik ontvang geen cliënten als ikzelf of mijn partner symptomen heeft van Corona. In geval van nood zal ik u doorverwijzen naar een collega, of  de afspraak naar een latere datum verzetten. Ik zal dan mijn werkzaamheden staken tot 14 dagen na de laatste dag van de symptomen.

Praktijkruimte. De opstelling in de praktijkruimte is zo  dat we de 1,5 meter afstand kunnen bewaken. Ook hier is een afvalbak die open is of met de voet bediend kan worden. Tussen de behandelingen door zorg ik dat er voldoende tijd is om alle  ruimtes waar de cliënt is geweest  schoon te maken en te luchten.

Toilet. Het toilet wordt bij voorkeur niet gebruikt. Maar als het wel nodig is maak ik het toilet schoon na afloop van de sessie. Ik zorg voor zeep en papieren handdoekjes en een afvalbak die open is of met de voet bediend kan worden.

Handenwassen. Zowel de cliënt als ikzelf hebben hun handen gewassen voor aanvang van de sessie. Bij gebruik van alcoholhoudende middelen: gebruik minimaal 3 ml, wrijf de handen tenminste 30 sec op bovenstaande manier, laat de handen goed opdrogen en raak daarbij niets aan. Smeer de handen regelmatig in met vocht inbrengende crème. In droge handen kunnen microscheurtjes ontstaan waar het virus zich in kan verstoppen.  Houdt nagels kort zodat het virus zich daar ook niet kan verstoppen.

Tijdens de sessie

Contact. Ik volg de aanbevelingen van het RIVM op. We groeten elkaar zonder aanraken (geen handen-geven). We houden 1,5 meter afstand. Niezen of hoesten doen we in een papieren zakdoekje, dat meteen wordt weggegooid in een prullenbak. Als dat niet mogelijk is, dan niezen of hoesten in je elleboog. Na niezen of hoesten handen wassen met zeep of desinfectie-gel.

Na afloop

Tussen de afspraken. Tussen de behandelingen door reinig ik de contactpunten (deurknoppen, armleuningen en tafeloppervlakte, deurbel). Ik werk  zoveel mogelijk met wegwerp schoonmaakmaterialen. Ik was mijn handen zorgvuldig  voor/na elke cliënt, na hoesten, na toiletbezoek. Maak het gebruikte toilet goed schoon na elke cliënt (zie bijlage 4). Omdat ik werk met stem, plan ik niet meer dan twee mensen op een dag, zodat ik ruim tijd heb om de ruimte, tussen de sessies, weer te luchten. De groepen die ik geef (niet groter dan 6) geef ik buiten of in een grotere ruimte in huis, waar de 1,5 meter afstand toegepast kan worden en waar ik continue kan luchten.

Eind van de dag. Einde van de dag maak ik alles grondig schoon, met extra aandacht voor contactpunten  (deurknoppen, armleuningen, tafeloppervlakte, deurbel, toilet). En ook hier weer een uitgebreid luchten van de ruimte.