Samen met Jacques Verheijen, pianist/componist heb ik me 15 jaar lang verdiept in het jiddisje lied, met als tastbaar resultaat 3 CD’s: Brikele, Benkshaft en Mayn Fayfele. De Cd Mayn fayfele is nog te koop.  Je kunt de CD bestellen door € 17,- (incl. verzendkosten)  over te maken naar: NL10ASNB 0707226139 tnv Mariejan van oort Vermeld daarbij duidelijk je adresgegevens. Na ontvangst van het geld stuur ik je de CD  toe.

Op 17 oktober 2018 is Jacques overleden (zie in memoriam bij berichten). Bladmuziek van alle CD’s is nog steeds verkrijgbaar. Op de website van zijn zoon, Joris Verheijen, kun je daarover informatie vinden: www.jorisverheijen.nl

 

Mayn Fayfele

Mayn Fayfele

Mayn Fayfele – Mijn fluitje
Mayn Fayfele is een cd die in zijn geheel gewijd is aan de Pools-Joodse volksdichter en componist Mordechaj Gebirtig. Aan de hand van zijn liederen, gedichten en teksten tussendoor schetsen we een portret van een bijzonder mens.


Benkshaft

Benkshaft uitverkocht

Benkshaft – Yiddishe lider
Benkshaft betekent verlangen in het Jiddisch, verlangen dat voelbaar en hoorbaar aanwezig is in de teksten en de muziek en de rode draad vormt tussen de liederen van deze cd.

 

 


Brikele

Brikele (uitvekocht)

Brikele – een concert van Jiddische liederen
Brikele is Jiddisch voor bruggetje en dat is wat de cd wil zijn: een bruggetje naar een wereld die grotendeels verloren is gegaan. De wereld van de Joden in de ghetto’s en shtetl’s van Oost-Europa. Een indringend portret van de Jiddische cultuur.