Achtergrond Mariejan van Oort (1955)

Luister mijn hart,
naar de fluisteringen van de wereld,
waarmee zij U haar liefde verklaart.
Tagore

Rode draad in mijn leven is mijn liefde en interesse voor de natuur, muziek , poëzie en dans. Het heeft mijn leven verrijkt. Toen ik 29 was besloot ik om zangles te nemen. Het was het begin van een boeiende reis die nog steeds voorduurt. Ik ben geboeid door de kracht van stem en creativiteit in het proces van persoonlijke ontwikkeling. Een passie die 30 jaar geleden is gewekt tijdens HBO opleiding Middeloo te Amersfoort.

Mariejan van OortMijn kennismaking met psychosynthese, 20 jaar geleden, bracht me de verdieping die ik toen zocht (opleiding CPH Amersfoort). Ik dank mijn leraren: Anneg Konings-Brokstra, Eugenie Ditewig, Dien Latour, Els Schrama, Ben Bos (†) en Ingrid Voermans. Ze hebben mij, ieder op eigen wijze, geïnspireerd om met hart en ziel te zingen en werken. Wat verinnerlijkt is krijgt vorm in wat ik doe, voor mezelf en in het werken met mensen. Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging NVPA, www.nvpa.org.

Op 17 oktober 2018 is de pianist Jacques Verheijen, met wie ik 15 jaar lang jiddische liederen heb vertolkt overleden, We waren samen aan het werk aan een nieuwe voorstelling. Ik voel vooral dankbaarheid voor al die tijd dat we samen hebben kunnen musiceren en voor de dierbare herinneringen.  Voor wie interesse heeft, er zijn nog CD’s te koop.


Mijn werk in een notendop

Ieder mens heeft in zich een transformerende kracht en die wil ik graag aanspreken in de mensen die bij me komen. In mijn praktijk gebruik ik de stem, het lied en andere (creatieve) werkvormen als middel tot zelfontplooiing.

Het gaat niet om de prestatie, maar om de ervaring en de reflectie daarop…