Ieder mens heeft in zich een transformerende kracht en die wil ik graag aanspreken in de mensen die bij me komen. Ik wil een plek bieden, eenvoudig en gastvrij,  waar ruimte is voor levensvragen, bewustwording, bezinning, inspiratie en creativiteit. Een plek waar je stil staat bij wat je moeilijk vindt en leert omgaan met je beperkingen. Waar je uitgedaagd wordt om het beste uit jezelf te halen en dat ook vorm te geven in je leven van alle dag.

Individuele sessies stem/zang en psychosynthese

Iedere ontmoeting stem ik af op waar je bent en de vragen die in je leven:  Hoe ga ik om met ernstige ziek zijn?  Wat kan ik doen aan een probleem op mijn werk of in mijn relatie? Hoe verwerk ik het verlies van een dierbare? Hoe krijg ik meer grip op ondermijnend gedrag wat zich steeds maar weer herhaalt ? Hoe kan ik van betekenis zijn?

Naast gesprek en methodieken uit de psychosynthese, gebruik ik de stem en het lied als ingang. Het werken met stem/zang  geeft ruimte aan zelfexpressie en werkt bewustmakend. Het gaat dan niet om ‘mooi zingen’,  maar om de ervaring en de reflectie daarop.

De werkvormen, die ik afstem op je vraag, zullen rust, verdieping en helderheid brengen. Werkvormen zijn: counseling, psychosynthese methodieken,  zacht lichaamswerk, werken met sub-personen, meditatie, visualisatie, reflectief schrijven, dans/beweging, adem- en ontspanningsoefeningen.


Stem/zang  en persoonlijke groei

Centraal staat bij mij de mens die zingt. Het lied, alle stemoefeningen en andere oefeningen die ik gebruik, zijn dienstbaar aan iemands zelfontplooiing.  Ik geef dus geen gewone zangles, maar gebruik de stem en het lied voor persoonlijke ontwikkeling. Lees verder>