Zangretraite

Zingen is ademen. Ademen is leven. Zingen is jezelf in trilling brengen, jezelf uiten. Het opent je stem. Je stem is een belangrijk middel om expressie te geven aan wie je bent en wat er in je leeft.

In deze nascholing gaan we de kracht ervaren van zingen met aandacht. Soundfullness.  We gebruiken meditatieve zang en vrije klanken.  Je hoeft geen getalenteerde zanger te zijn. Het gaat niet om mooi zingen. Het gaat om de klanktaal van een uniek mens.

Bij meditatieve zang is aandacht de sleutelAandacht, vriendelijk en welwillend, helpt om verkramptheid los te laten. Met aandacht zingen van eenvoudige klanken of mantra’s en die herhalen werkt rustgevend, brengt je geest tot rust en hernieuwt het contact met je binnenwereld. Het herstelt de verbinding met de eigen wijsheid en vitaliteit. Je zou het soundfullness kunnen noemen. Zo zingen  is een prachtige voorbereiding voor zelfonderzoek en zelfreflectie.

Het werken met vrije klanken/innerlijke stem, opent de weg naar een persoonlijk klankenpalet dat vertelt over wat er in de binnenwereld leeft. Het gaat niet om mooi zingen, maar om wat wil klinken. Het gaat om de klanktaal van een uniek mens.

De methodieken zijn eenvoudig en goed toepasbaar in eigen praktijk.

 

Aan bod komen:

* Eenvoudig lichaamswerk in combinatie met stem

* gronding, meditatieve werkvormen in combinatie met stem

* uitleg werking van de stem, luister-oefeningen,

* werken met ‘vrije’ klanken, mantra’s, eenvoudige liederen

* reflectief schrijven als methode van zelfwerkzaamheid